Πρόκριση στους Ολυμπιακούς διεκδικεί ο Κύπριος αθλητής Αλέξανδρος Ζησιμίδης

Οι σημαντικότερες στιγμές της καριέρας του

Πρόκριση στους Ολυμπιακούς διεκδικεί ο Κύπριος αθλητής Αλέξανδρος Ζησιμίδης

Πρόκριση στους Ολυμπιακούς του Τόκυο στην  κωπηλασία διεκδικεί στο Βαρεζέ, της Ιταλίας στις 5-7 Απριλίου Κύπριος πρωταθλητής Κωπηλασίας Αλέξανδρος Ζησιμίδης.
 
Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου ο 23χρονος Αλέξανδρος Ζησιμίδης είναι φοιτητής του Τμήματος Εφαρμοσμένων μαθηματικών στο Columbia University στη Νέα Υόρκη, ανήκει στο Σωματείο Κωπηλατικό Κέντρο Λεμεσού, εντάχθηκε στην ομάδα κωπηλασίας ελαφρών βαρών ανδρών του Πανεπιστημίου και συμμετείχε το 2018 στο IRA National Championships ως επίκοπος πρώτης οκτακώπου και το 2019 ως εκλεγόμενος “Captain” (αρχηγός) της ομάδας.
 
Από τις πιο σημαντικές στιγμές της καριέρας του είναι, μεταξύ άλλων, η 8η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα νέων ανδρών, στο Πλόβδιδ της Βουλγαρίας το 2017.  Την ίδια χρονιά κατέκτησε το χρυσό και αργυρό μετάλλιο στη Διεθνή Ρεγγάτα στη Γάνδη, το 2019 την 5η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα νέων ανδρών, στην Σαρασότα των ΗΠΑ.
    
Αναφέρεται επίσης ότι η αναβολή των Ολυμπιακών αγώνων 2020  “ευνόησε” τον Κύπριο αθλητή «αφού του δόθηκε η ευκαιρία να παγώσει τις σπουδές του και να διεκδικήσει ένα από τα πέντε εναπομένοντα εισιτήρια για πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκυο 2021».
 
Προετοιμάζεται στο Ολυμπιακό κωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά, στην Ελλάδα μαζί με την ελληνική ομάδα, επειδή στην Κύπρο δεν υπάρχουν οι εγκαταστάσεις, ο εξοπλισμός και ο εσωτερικός ανταγωνισμός, όπως προστίθεται.
 
Διευκρινίζεται επίσης ότι η πρόκριση στους Ολυμπιακούς είναι μια μεγάλη πρόκληση αφού θα αγωνίζεται στην ανοικτή κατηγορία κιλών και όχι στην ελαφριά κατηγορία που αγωνιζόταν πριν, ενάντια σε έμπειρους αντιπάλους που κυνηγούν πρόκριση για την Ολυμπιάδα εδώ και χρόνια.